Böcker – Skönlitteratur

 • Jag är Domina
  Dina Sade
  Ordberoende Förlag
  Utkommer Maj 2021, kan förbeställas här: Ordberoende Förlag

  Det är dags att berätta om en värld som få har tillgång till. Som blivit missförstådd, feltolkad, svartmålad och stigmatiserad. Det får vara nog nu. Jag tänker berätta om min verklighet, såsom jag och många andra ser den. Jag är Domina.

  Det finns glädje, värme, smärta, sorg och skratt i BDSM. Här får läsaren ta del av allt. Berättelsen bjuder in läsaren i de vrår som hittills varit okända utrymmen för många. Besvarar frågan vad dominans och undergivenhet egentligen handlar om. Allt presenterat i en skönlitterär roman, en kinky Änglagård i Stockholms konstnärsvärld.

 • Berättelsen om O 
  Pauline Réage
  Vertigo Förlag
  ISBN: 9789186567200
  O förs av sin älskare till ett slott där hon skändas av en rad män. När hon återvänder till sin lägenhet och sitt arbete tvingas O följa en mängd regler med syftet att göra henne till en fulländad slav. Underkastelsen får en allt större betydelse i hennes liv; i takt med att plågorna blir svårare blir de också ljuvare att utstå. O bär sina märken med stolthet. Berättelsen om O (Histoire d’O) publicerades under pseudonymen Pauline Réage 1954 och har sedan dess tryckts om oräkneliga gånger på många språk.
 • Venus i Päls
  Leopold Von Sacher-Masoch
  Vertigo Förlag
  ISBN: 9789185000470
  Den romantiskt lagde Severin förälskar sig i den frimodiga Wanda. När hon vägrar bli hans hustru förklarar han sig vilja bli hennes slav. De upprättar ett kontrakt där han överlämnar sig till liv och lem åt hennes godtycke: hennes enda plikt är att bära päls när hon piskar honom. Den märkliga kärlekshistorien accelerar mot katastrofen.

Böcker – Fakta

 • Vill du ha stryk? En bok om BDSM för utövare, nyfikna och andra
  Beatrice Lindéh & Johan Lindéh
  Levali
  ISBN: 9789198427455

  Det finns en parallell värld dold bakom en slöja av missförstånd och fördomar. En värld där kärlek och närhet inte alltid uttrycks på samma sätt som vi är vana vid.

  Människan har alltid utövat sin sexualitet på olika sätt, från det enkla samlaget till mer utsvävande sex på flera eller med inslag av smärta. Den här boken tar upp ämnet BDSM: Bondage & Disciplin, Dominans & Underkastelse, Sadism & Masochism.
  Här vrider och vänder man på BDSM ur alla perspektiv: historiskt, juridiskt, psykologiskt, fysiologiskt, sociologiskt mm. Allt med fokus på att låta vetenskapen ge svar på vad det är, vilka som utövar, och hur man gör det.

  För den som är nyfiken på att prova finns gott om tips om hur du kan börja och hur man kommunicerar sina önskemål till sin partner, samt hur man hanterar de eventuella risker som kan uppstå i utövandet.

 • BDSM: Paradoxernas praktiker
  Charlotta Carlström
  Malmö Högskola
  ISBN: 9789171046703
  Charlotta Carlströms doktorsavhandling om BDSM.
 • Pervers? : om sex utöver det vanliga
  Anna Bäsén, Niklas Långström
  Dejavu Publicerings AB
  ISBN: 9789174510188
  Pervers? handlar om mer eller mindre ovanliga sexintressen, det som ibland kallas sexuella avvikelser eller perversioner.
 • Den etiska slampan
  Janet W Hardy, Dossie Easton
  Gir Förlag
  ISBN: 9789163977367
  Den etiska slampan är en klassisk guide till kärlek, sex och relationer som nu utkommer på svenska för första gången. Sedan 90-talet har boken format generationers uppfattning om hur man på ett ärligt och omsorgsfullt vis kan föra ett aktivt sexliv med flera partner samtidigt. Författarna och sexologerna Dossie Easton och Janet Hardy definierar slampa som ”en person som, oavsett kön, uttrycker sin sexualitet öppet och som har den radikala åsikten att sex är skönt och njutning är bra för alla”. Boken var en av de första som försökte återerövra begreppet slampa från att vara något nedsättande till att betyda en person som njuter av och bejakar sex på sina egna premisser.

Poddar

Webbsidor

 • Darkside
  http://www.darkside.se
  Darkside är ett community för frisinnad sexualitet.
 • bdsminfo.se
  https://www.bdsminfo.se/
  Information om BDSM
 • Fetischism.info
  http://fetischism.info/
  Ett initiativ för information och upplysning kring fetischism.
  Utgångspunkter är en normkritisk hållning och att begrepp och perspektiv i första hand utgår från fetischister själva, deras faktiska förhållanden och modern sexualupplysning. Innehållet uppdateras löpande.
 • Science of BDSM
  https://www.scienceofbdsm.com/
  Welcome to The Science of BDSM, the website for the Science of BDSM Research Team based out of Northern Illinois University in DeKalb, Illinois.
 • Sexuellfrihet.Nu
  http://sexuellfrihet.nu/
  En webbsida med mycket bra information om olika sexualpolitiska frågor.